Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Epd-leveranciers hebben grote plannen met e-health

Mark van Dorresteijn
De epd-leveranciers werken hard aan de integratie van het epd met e-health, als apps, zelfmeetapparatuur en persoonlijke gezondheidsdossiers (PGD). In een marktinventarisatie van M&I-Partners vertellen de leveranciers hoe zij tegen de ontwikkelingen aankijken en wat zij nu al doen op het gebied van e-health in combinatie met hun epd.
Epd-leveranciers hebben grote plannen met e-health
Foto: ANP - Lex van Lieshout

De marktinventarisatie is opgesteld door Joost

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Goed om te lezen dat ook deze partijen in beweging komen. Immers bij implementatie van eHealth blijkt dit vaak één van de grootste uitdagingen. De medewerkers moet dubbele registratie doen. Wel vrees ik steeds meer dat EPD leveranciers alles zelf willen blijven doen. Ze willen dus en een goed dossier, en een goed agenda systeem, en een goed medicaties systeem, en een goed administratie systeem, en een goed patienten portaal, etc, etc leveren. Ik vraag me af of de behandelaar hier op de lange termijn bij geholpen is. Mijn inziens kunnen deze bedrijven zich beter focussen op waar ze goed in zijn (de back-office). Met patienten portalen erbij zullen ze zich ook moeten gaan focussen op de patient (front-office) en dat is toch echt een ander spel. De digitale standaard van patienten ligt vele malen hoger dan bij een gemiddelde medewerker. Ik hoop van harte dat de EPD leveranciers hieraan kunnen voldoen.
   Overigens mis ik Pink Rocade en Impuls (beide GGZ markt) in het overzicht.

  2. Lees alle reacties
  3. Mooie en nuttige plannen. Wat ik mis is de koppeling met de eerste lijn en de zorgverleners die werken in de eerste lijn. Vooral in de ouderenzorg willen we graag een systeem waarmee we makkelijk gegevens kunnen delen onderling én met patient en mantelzorgers. Voorbeelden zijn ZWIP, eGPO, en anderen. Helaas missen die nu nog de koppeling met ons Huisartsen Informatie Systeem.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.