Epd-leveranciers hebben grote plannen met e-health

De epd-leveranciers werken hard aan de integratie van het epd met e-health, als apps, zelfmeetapparatuur en persoonlijke gezondheidsdossiers (PGD). In een marktinventarisatie van M&I-Partners vertellen de leveranciers hoe zij tegen de ontwikkelingen aankijken en wat zij nu al doen op het gebied van e-health in combinatie met hun epd.
Epd-leveranciers hebben grote plannen met e-health
Foto: ANP - Lex van Lieshout

De marktinventarisatie is opgesteld door Joost Adams, Steven Bonnee en Antoon van Luxemburg van M&I/Partners. Zij zien dat e-health steeds vaker deel uitmaakt van de behandeling van patiënten. ‘De patiënt zou hiermee meer inzicht en regie moeten krijgen over het eigen zorgproces, onder andere in ziekenhuizen’, zeggen Adams, Bonnee en Van Luxemburg. ‘Hoewel de verwachtingen hoog zijn, zien we op dit moment vooral nog pilots en helaas nog weinig integratie tussen e-health-oplossingen en bestaande epd’s in ziekenhuizen. Veel e-health-oplossingen of apps zijn vooralsnog losstaande oplossingen die de patiënt vaak zelf gebruikt. Denk aan de vele zelfmeetapparaten die gegevens over je

2
550

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.