Erasmus MC start zoektocht naar epd

Het Erasmus MC gaat ditmaal zonder UMC Groningen (UMCG) op zoek naar een nieuw epd/zis nadat hun gezamenlijke epd-traject stukliep op de overname van leverancier Siemens.
Foto van de nieuwbouwlocatie Erasmus MC
Foto van de nieuwbouwlocatie Erasmus MC - Foto: Erasmus MC

Erasmus MC en UMCG kozen medio 2013 na een gezamenlijke Europese aanbesteding voor het epd-pakket Soarian van Siemens. Maart 2015 maken beide ziekenhuizen bekend dat zij het epd-traject afbreken. Reden is de overname van de zorgtak van Siemens door het Amerikaanse Cerner. Het Erasmus werkt vooralsnog verder met het ziekenhuisinformatiesysteem (zis) van CSC-iSOFT met daarop het eigen epd Elpado (staat voor elektronisch patiëntendossier).

Een nieuwe zorgsuite, zonder UMC Groningen

Het Erasmus start nu als eerste officieel de zoektocht naar een nieuwe geïntegreerde zorgsuite. Het gaat om de vervanging van bestaande zorgondersteunende systemen, onder meer het elektronisch patiëntendossier, de patiëntenadministratie

6
148

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.