Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Fusie S&L Zorg en SOVAK afgeketst

Om de ingrijpende veranderingen in de zorg het hoofd te bieden, hebben S&L Zorg en SOVAK de mogelijkheid onderzocht om samen op te gaan in één organisatie. Het interne draagvlak voor een juridische fusie op korte termijn blijkt echter onvoldoende te zijn.
Fusie S&L Zorg en SOVAK afgeketst
Foto: ANP XTRA Koen Suyk

Het onderzoek naar de mogelijkheid voor een fusie heeft geleid tot de conclusie van beide raden van bestuur en raden van toezicht dat een fusie grote voordelen heeft. Ook de cliëntenraden van beide organisaties staan positief tegenover deze fusie. Een vergaande organisatieverandering zoals een fusie zou op dit moment echter te veel vergen van de organisaties, zo staat in de persverklaring te lezen.

Draagvlak

Beide raden van bestuur en raden van toezicht vinden een breed draagvlak noodzakelijk voor een succesvolle fusie. Zij hebben daarom unaniem besloten het fusieproces stop te zetten. De huidige samenwerking tussen SOVAK en S&L Zorg wordt verder ongewijzigd voortgezet. S&L Zorg en SOVAK zijn beide instellingen voor zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.