Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Fusie Stichting Ipse en De Bruggen

De raden van toezicht van Stichting Ipse en Stichting De Bruggen hebben ingestemd met een fusie tussen beide organisaties. De fusieplannen zijn begin januari voorgelegd aan de ondernemingsraden en de centrale cliëntenraden van Ipse en De Bruggen. In april brengen deze medezeggenschapsorganen advies uit naar de raden van bestuur.

Door de fusie ontstaat een organisatie met een breed, kwalitatief en aanvullend aanbod in wonen, dagbesteding en behandeling voor mensen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking.

Versterkte marktpositie

De beoogde samenwerking zorgt ervoor dat Ipse en De Bruggen gezamenlijk nog beter in staat zijn de zorg en dienstverlening af te stemmen op de wensen van cliënten. Met behoud van kleinschalige zorg, bundeling van expertise en het realiseren van schaalvoordelen op het vlak van de bedrijfsvoering is de verwachting dat de marktpositie wordt versterkt. De nieuwe organisatie telt ongeveer 5500 medewerkers, 4200 cliënten en heeft een omzet van 208 miljoen.

Alle leeftijden

Stichting De Bruggen en Ipse bieden zorg, ondersteuning en behandeling aan mensen met een beperking. Beiden hebben een breed zorg- en dienstenpakket voor cliënten van alle leeftijden, voor wonen, dagbesteding en vrije tijd. Verspreid over Zuid-Holland wordt de zorg dichtbij de cliënt en op maat aangeboden. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.