Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Fusiedrempels in de zorg drastisch verlaagd

Redactie Zorgvisie
Per 1 januari 2008 gaat de fusiedrempel in de zorg omlaag van 113 miljoen naar 55 miljoen euro. Minister van Economische Zaken Van der Hoeven heeft dit vorige week laten weten in een algemene maatregel van bestuur.

Zorginstellingen die willen fuseren, moeten zich bij de NMa melden als hun gezamenlijke omzet boven de 55 miljoen euro uitkomt. De omzetdrempel voor iedere afzonderlijke instelling daalt van dertig naar tien miljoen. Ook instellingen die zowel zorg als economische activiteiten verrichten, bijvoorbeeld schoonmaakbedrijven die huishoudelijke hulp aanbieden, vallen onder de nieuwe regelgeving. Om te voorkomen dat instellingen die slechts weinig zorg aanbieden ook onder de regeling vallen, is er een derde ondergrens toegevoegd. Zij hoeven hun fusieplannen pas aan te melden als ten minste twee van de betrokken ondernemingen ieder afzonderlijk meer dan 5,5 miljoen euro van de omzet uit zorgactiviteiten hebben behaald. Het ministerie van EZ verwacht dat door de nieuwe regels de NMa er jaarlijks ongeveer vijftig meldingen bijkrijgt. (Zorgvisie – Carina van Aartsen)

Links

NMa publiceert nieuwe richtlijnen fusies

Maatschapfusies moeten ook gemeld

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.