Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Fusiepartners Careyn en Zuwe Aveant leveren pluspakketten

De op 1 juli gefuseerde zorgorganisaties Careyn en Zuwe Aveant gaan ondernemen in de zorg met aanvullende ledenservices en themabedrijven.
Fusiepartners Careyn en Zuwe Aveant leveren pluspakketten

De nieuwe raad van bestuur van Careyn en Zuwe Aveant bestaat uit Cas Kruidenberg, Evert Mulder, Radboud Quik en Ton van Overbeek. De bedrijven gaan los van het reguliere zorgaanbod ook extra diensten leveren. Bovendien ontwikkelen de bedrijven zelf producten voor collega-zorgaanbieders.

Pluspakketten

Over de vernieuwingen die de fusieorganisatie brengt zegt Van Overbeek: “Zorginstellingen staan voor de uitdaging om meer integrale zorg van goede kwaliteit te leveren voor minder geld. Careyn en Zuwe Aveant bieden hun klanten boven op het pakket ook services zoals een alarmcentrale voor thuiswonende cliënten of reizen voor mensen die verpleegkundige zorg nodig hebben. Maar ook tuinmannen en klusjesmannen.”

Eigen producten

Voor collega-instellingen bieden Careyn en Zuwe Aveant in zogenoemde themabedrijven ook ICT-, callcenter- en domoticadiensten en dergelijke aan. Hierbij horen producten als verhuur en verkoop van hulpmiddelen, domotica en een uitzendservice. Volgens Van Overbeek is de nieuwe filosofie nodig om in de toekomst goede zorg te kunnen blijven leveren. “Het budget wat wij van het ministerie van VWS ontvangen, is niet toereikend en zal steeds kleiner worden. Daarom willen wij ons eigen geld verdienen. Het is zo dat wij door onze manier van werken 15 procent kunnen besparen. Dat geld stoppen we dan weer in allerlei zorginnovaties. Het is maatschappelijk ondernemen. Wij zien onszelf als een dorp, of als een brede maatschappelijke onderneming.”

Fusietraject

Het feit dat het fusietraject al sinds 2008 loopt en nu pas volbracht is, hangt samen met de complexiteit van de nieuwe aanpak. “Wij hebben hier natuurlijk buitengewoon zorgvuldig naar gekeken. Zo verspreiden we tienduizend boekjes onder onze cliënten om alles uit te leggen.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Ophef over klassenzorg bij ZINN

Bussemaker: Geen bezwaar tegen pluspakket

NPCF wil klassenzorg inventariseren

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.