Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Game bestrijdt agressie tegen ambulancehulpverleners

Mark van Dorresteijn
De veiligheidsregio Noord-Holland Noord heeft, met subsidie van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de serious game Ambulance Control ontwikkeld. Door de game moeten mensen meer begrip krijgen voor ambulancehulpverleners.
Game bestrijdt agressie tegen ambulancehulpverleners

Volgens de organisatie zijn het niet alleen ‘hooligans’ die zich bemoeien met het werk van de hulpverlening of schelden tegen een medewerker van de 112-meldkamer. “De oorzaak hiervoor is vaak onbegrip. Veel mensen denken bijvoorbeeld dat een ambulance altijd op bestelling komt. Met deze game kan het publiek op een speelse manier meer inzicht krijgen in de werkwijze van ambulancezorg.”

Begrip

Met de serious game wil de veiligheidsregio meer begrip creëren voor meldkamermedewerkers van de ambulancezorg en ambulancebemanningen, omdat zij regelmatig te maken krijgen met agressie. De meldkamers ambulancezorg sturen niet automatisch een ambulance op elke 112-melding. Ze moeten de ambulancecapaciteit vrijhouden voor levensbedreigende situaties. Veel mensen zijn zich daar onvoldoende van bewust. Het spel Ambulance Control laat spelers zelf ervaren dat ambulancezorg levens redt, juist door verstandig om te gaan met capaciteit. Ook hoopt de organisatie dat spelers besef krijgen dat agressief gedrag niet alleen zeer vervelend is voor de hulpverlener, maar het de hulpverlening ook bemoeilijkt. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.