Gebruik telemonitoring groeit jaarlijks 35 procent’

Binnen vijf jaar is telemonitoring een integraal onderdeel van de zorg. Het aantal gebruikers en de markt zullen explosief groeien. Dat blijkt uit een onderzoeksrapport van IHS Technology naar wereldwijd gebruik van monitoring op afstand.
telemonitoring computer

Voor de studie heeft IHS cijfers gebruikt van wereldwijde spelers op het gebied van e-health en monitoring op afstand, zoals leveranciers, ontwikkelaars, producten, specialisten, telecomleveranciers, softwareontwikkelaars en smartphone-fabrikanten.

Nieuwe zienswijze

IHS ziet dat er veel verwacht wordt van digitalisering in de zorg. Tot voor kort zorgden gebrek aan kennis over de rol van e-health in de zorg voor teleurstelling en verspilling. ‘Onlangs is de mening van leveranciers en zorgorganisaties veranderd’, merken de onderzoekers. ‘Zij zien e-health en monitoring van patiënten op afstand als de manier om de zorg revolutionair te veranderen. Deze nieuwe zienswijze hebben ook de deelnemers aan het

0
47

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.