Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gebruikersvereniging PSYGIS Quarant van start

Mark van Dorresteijn
De Gebruikersvereniging PSYGIS Quarant is maandag 27 februari officieel van start gegaan. De vereniging ondersteunt ggz-organisaties die aangesloten zijn op het EPD-systeem PSYGIS Quarant.
Gebruikersvereniging PSYGIS Quarant van start

In 2010 besteedden een groot aantal organisaties in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) hun ICT voor het primaire proces collectief aan. PinkRoccade Healthcare, werkmaatschappij van Total Specific Solutions (TSS), kwalificeerde zich hiervoor met PSYGIS Quarant. Inmiddels zijn tien ggz-organisaties aangesloten. De eerste zes hebben het EPD al in gebruik genomen. Bij de overige leden is de implementatie in volle gang.

Scherp en innovatief

“We zijn zeer tevreden met de uitkomst van het traject”, stelt Gerton Heyne, voorzitter van de Gerbruikersvereniging en bestuurder van de Reinier van Arkel groep. “Er zijn nog nooit zulke scherpe en innovatieve afspraken gemaakt in de ggz. Dit is een gebruikersvereniging met een heel stevig fundament. De samenwerking die de leden en PinkRoccade met elkaar aangaan is bijzonder. Het moet gewoon leiden tot een mooi en modern EPD.”

REPD als basis

PinkRoccade ontwikkelt PSYGIS Quarant al een aantal jaren in nauwe samenwerking met Altrecht, Reinier van Arkel groep en Rivierduinen. Dit initiatief wordt nu doorgestart vanuit de nieuwe gebruikersvereniging. Uitgangspunt is het REPD (Referentiemodel voor een EPD voor de ggz) gedachtengoed van GGZ Nederland. GGZ Nederland streeft ernaar de toegevoegde waarde van het EPD voor ggz-organisaties op een hoger plan te krijgen. Het REPD bevat een beschrijving van de zorgprocessen, zorglogistiek en zorgadministratie in de ggz en een profiel van de ICT-ondersteuning die daarbij hoort.

(Zorgvisie / ICTzorg – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: )

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.