Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Geen gedwongen ontslagen bij ZGT’

Mark van Dorresteijn
Als het aan de vakbonden ligt, wordt er niemand gedwongen ontslagen als gevolg van de bezuinigingen bij de Ziekenhuisgroep Twente. Dat zegt Gorrit Smit van de vakbond Nu '91 tegen TC Tubantia.
'Geen gedwongen ontslagen bij ZGT'

De bonden hebben dinsdag gesprekken gevoerd met de raad van bestuur en vinden dat er meer moeite moet worden gedaan om mensen intern over te plaatsen en/of te scholen.

Rompziekenhuis

Wethouder Bert Otten meent in het dagblad dat Hengelo de toezegging heeft dat het geen rompziekenhuis wordt. Ook wethouder Knuiman, die met Schmidt heeft gesproken, maakt zich geen zorgen. Gemeente Belangen doet dat wel en vindt dat Hof van Twente op deze manier geconfronteerd wordt met verslechtering van de gezondheidszorg.

Bezuiningingen

Het raad van bestuur van ZGT maakte eind november bekend dat de ziekenhuisgroep zes miljoen euro moest bezuinigen om de begroting rond te krijgen. Gedwongen ontslagen werden daarbij niet uitgesloten door het bestuur. De bezuinigingen zijn nodig om kosten en omzet met elkaar in evenwicht te brengen. ZGT heeft te maken met hogere afschrijvingskosten en rentelasten op investeringen van de afgelopen jaren. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Ontslag dreigt voor 80 medewerkers Vlietland

Ontslagen verdeelden Loek Winter en St. Jans Gasthuis

Zorgvisie magazine

Meer weten? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.