Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geen klantenstop bij Thebe

TILBURG - Thuiszorgorganisatie Thebe in West- en Midden-Brabant heeft ternauwernood een klantenstop kunnen voorkomen. Na intensief overleg heeft het zorgkantoor toch extra middelen beschikbaar gesteld.

Afgelopen week hebben een aantal thuiszorgorganisaties, met name in Noord-Oost Brabant, een klantenstop ingesteld omdat het geld op blijkt te zijn. Ook Thebe dreigde het budget te overschrijden. Tijdens het laatste overleg met het zorgkantoor bleek er toch nog extra geld beschikbaar te zijn.

Geluk

Bestuurder Wim Corsten vermoedt dat collega-instellingen in de regio minder zorg hebben geleverd dan met het zorgkantoor was afgesproken zodat er geld over is. Thebe heeft dus geluk gehad. Corsten weet echter van andere regio’s waar geen extra middelen meer beschikbaar zijn.

Plafond

Oorzaak van het geldtekort zijn volgens Corsten niet de plotselinge stijging van het aantal indicaties. “De vraag naar zorg is voor een belangrijk deel voorspelbaar. Nee, de oorzaak is dat het kabinet twee jaar geleden een budgetplafond heeft ingesteld. Het kabinet hoopte dat door marktwerking voor hetzelfde geld meer zorg geleverd kon worden zodat het beschikbare budget voldoende zou zijn. Maar dat is niet juist gebleken.” (Zorgvisie – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.