Gehandicapten zijn geen grote overlastveroorzakers’

‘Er is overal geluidsoverlast dus ik vind het onjuist om hier in een krantenartikel specifiek gehandicapten op aan te kijken.’ Dat zegt directeur Jan de Vries van MEE Nederland. Hij reageert hiermee op de berichtgeving in De Volkskrant van gisteren dat kleinschalige woonzorginitiatieven veel geluidsoverlast veroorzaken.
‘Gehandicapten zijn geen grote overlastveroorzakers’

In het openingsartikel van De Volkskrant afgelopen maandag werden zes buren geïnterviewd over geluidsoverlast veroorzaakt door bewoners van kleinschalige wooninitiatieven. Het gaat om mensen met een verstandelijke beperking en diens geschreeuw en gebonk zou door merg en been gaan. Het is volgens de krant zo dat geluidsoverlast een steeds groter probleem wordt omdat  het in toenemende mate om mensen met een zwaardere zorgvraag zou gaan. Volgens woordvoerder René Toonen van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) zijn er geen cijfers dat er steeds meer zware cliënten in de wijken wonen. ‘Dat lijkt me ook vrijwel uitgesloten. Zorgaanbieders kijken heel specifiek naar

8
26

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.