Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gehandicaptenzorg helpt de concurrentie

Zeven gehandicaptenzorgorganisaties gaan concurrerende aanbieders op gang helpen. Die moeten de vernieuwing brengen die de initiatiefnemers ontberen.

De organisaties gaan onder de naam DOA Support starters in de gehandicaptenzorg adviseren en ondersteunen. Het kan bijvoorbeeld gaan om kleinschalige woonvormen of werkvoorzieningen, zoals buurtsupers. Ondernemers kunnen ook als franchiser voor DOA Support werken.

Marktaandeel veiligstellen

Initiatiefnemers zijn De Compaan, De Zijlen, Noorderbrug, Sherpa, Talant, Vanboeijen en Zuidwester. Zij willen hun marktaandeel veiligstellen, zegt coördinator Gert Rebergen. “Het zijn traditionele instellingen die niet adequaat kunnen inspelen op de vraag naar kleinschaligheid en zorg aan huis. Ze verliezen daardoor klanten. Afzonderlijk zijn ze te klein om innovaties te organiseren. Daarvoor leggen ze nu middelen bij elkaar.”

Franchiseformule

De zeven willen aan de zelfstandigen verdienen door de franchiseformule en door geld te vragen voor adviezen en doorverwijzing. Toch worden de zelfstandigen ook concurrenten, erkent Rebergen. “Als DOA goed boert, hebben de instellingen er last van. Maar dat zet hen op scherp om óók te vernieuwen. Ook dat is de bedoeling van dit initiatief.” (Redactie ZorgVisie – Krista Kroon)

Websites initiatiefnemers: De Compaan, De Zijlen, Noorderbrug, Sherpa, Talant, Vanboeijen, Zuidwester

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.