Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Gehandicaptenzorg mag wellicht trager afbouwen

Organisaties voor gehandicaptenzorg die door de zorgzwaartebekostiging geld kwijtraken, mogen misschien langer doen over de afbouw van hun budget. Dat schrijft staatssecretaris Bussemaker aan de Tweede Kamer.

Door de invoering van zorgzwaartebekostiging per 2009 krijgen zorginstellingen met lichte cliënten minder geld. Instellingen die maximaal dertien procent moeten afbouwen krijgen in 2009 twee procent minder, het jaar daarop in totaal zes procent minder en in 2011 nog eens zeven procent. Bussemaker wil in de gaten houden “of de herallocatiestap van maximaal zeven procent extra (totaal maximaal dertien procent) in 2011 haalbaar is”. Zonodig zal “tijdig een heroverweging plaatsvinden”. Aan de ggz heeft ze dat al eerder toegezegd.

Extra geld

Er komen toeslagen voor bijzondere groepen, zoals overlevenden van de holocaust. Beroertepatiënten krijgen extra geld mee voor de eerste acht weken revalidatie. Zorgorganisaties ontvangen een vergoeding voor het leveren van expertise: multifunctionele centra, gehandicaptenzorgorganisaties met observatieplaatsen, klinieken voor intensieve behandeling en epilepsiecentra. Er komt een aparte regeling voor cliënten die maximaal drie etmalen per week in een instelling verblijven. (Zorgvisie – Krista Kroon)

Lees ook:

Kamerstuk VWS: Voorhang invoer zorgzwaarte bekostiging

Grote ‘zzp-verliezer’ krijgt regeling op maat

Zzp herverdeling in het kort: winnaars en verliezers

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.