Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gehandicaptenzorg richt VGN Academie op

Redacteur Zorgvisie
Zevenentwintig gehandicaptenzorgorganisaties hebben samen de VGN Academie opgericht. Vanuit deze academie gaan ze digitale leerpakketen ontwikkelen die elke organisatie op een eigen manier kan invoegen in het leeraanbod.
VGN Academie
Foto: VGN

De deelnemers gaan de komende twee jaar leerpakketten ontwikkelen die bijvoorbeeld gaan over psychiatrie, licht verstandelijke beperkingen en ouder wordende cliënten. De deelnemers denken door de samenwerking tijd en geld te kunnen besparen, omdat medewerkers van alle organisaties voor een groot deel dezelfde kennis nodig hebben en de organisaties gezamenlijk een budget leveren. ‘In de VGN Academie worden leerpakketten ontwikkeld uit een budget dat door de samenwerkende organisaties wordt samengebracht. Zo krijgen de organisaties voor een veel lagere prijs leertrajecten dan dat ze die ieder voor zich laten ontwikkelen’, meldt de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN).

Onder meer Alliade, Amerpoort, Cordaan, Dichterbij, ’s Heeren Loo, Ipse de Bruggen, Philadelphia, Siza, Sherpa en Vanboeijen nemen deel aan de Academie. De organisaties hebben in eerste instantie afgesproken om twee jaar samen te werken, maar het is de bedoeling dat ze ook daarna verdergaan met de samenwerking.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.