Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gehandicaptenzorgorganisaties stappen in Link4All

Mario Gibbels
In Link4All, een nieuwe stichting, bundelen acht zorgorganisaties de kennis op het gebied van digitale communicatie voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking.
Gehandicaptenzorgorganisaties stappen in Link4All

Initiatiefnemers van de samenwerking zijn de Stichting Bartiméus en Ookjij.nl die zes jaar geleden begonnen met B-Link voor de bewoners van zorgorganisatie Bartiméus in Doorn. “Veel organisaties in de gehandicaptenzorg zijn bezig voor hun cliënten digitale communicatie mogelijk te maken. Wij weten uit ervaring dat dit ingewikkeld, tijdrovend en duur is. Door samenwerking te zoeken, kennis beschikbaar te stellen en ontwikkelkrachten te bundelen, willen we dit proces versterken en versnellen”, aldus Tobias Witteveen, bestuurder van Bartiméus.
 

Link4All
Link4All zorgt, naast de kennisbundeling, ook voor de verdere ontwikkeling van digitale cliëntcommunicatie, waarbij de initiatieven van de deelnemers op elkaar worden afgestemd. Link4All start al met een reeks producten en diensten die ontwikkeld zijn door de deelnemende organisaties.


Streven

Het streven is dat meer organisaties in de gehandicaptenzorg zich aansluiten bij dit initiatief, zodat digitale cliëntcommunicatie zich over de hele gehandicaptensector uitbreidt. Deelnemende organisaties zijn Amerpoort, Bartiméus, Baalderborg Groep, ’s Heerenloo, Koninklijke Visio, Ookjij.nl, Pameijer, Steinmetz | de Compaan en Tragel Zorg.

Bron: Stichting Bartiméus

Meer weten?

Word nu abonnee van ICTzorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.