Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Geïntegreerde hap en seh in Dokkum geopend

Bij ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum is de nieuwbouw van de Medische Spoed Opvang (MSO) geopend. De MSO is een medisch loket waar gedurende 24 uur per dag, 7 dagen in de week, alle spoedeisende hulp kan worden geboden.

De Dokkumer huisartsen, Dokterswacht Friesland, ziekenhuis De Sionsberg en de apothekers werken in de MSO samen aan acute medische zorg. In januari 2006 ging de MSO van start en was tijdelijk gevestigd in het ziekenhuis. In het voorjaar van 2008 zijn de zorgpartners verhuisd naar de nieuwbouwlocatie van de Sionsberg. Patiënten die uit zichzelf met een klacht naar het ziekenhuis komen, zogeheten zelfverwijzers, worden nu eerst opgevangen door een huisarts of een physician assistant. Hierdoor kan negentig procent van deze zelfverwijzers in de Medische SpoedOpvang worden geholpen en hoeven zij niet behandeld te worden in het ziekenhuis. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Richtlijn triage op SEH herzien

Veel meer patiënten naar spoedeisende hulp

OLVG neemt grootste Spoedeisende Hulp in gebruik

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.