Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Gelderse gemeenten willen compensatie voor ggz

Jan de Ruiter, de burgemeester van Zevenaar, heeft namens zes Gelderse gemeenten in een brief aan minister Edith Schippers van VWS zijn bezorgdheid geuit over de bezuinigingen die aanbieder GGNet moet doorvoeren. Dat meldt vaktitel Psy.nl.
Gelderse gemeenten willen compensatie voor ggz

In een brief aan de minister spreken de gemeenten hun afkeuring uit over de maatregelen die de minister heeft genomen. Het gaat om Zevenaar, Doesburg, Duiven, Montferland, Westervoort en Rijnwaarden. Zij maken zich ernstig zorgen nu lokale aanbieder GGNet zich gedwongen ziet zeven miljoen euro te bezuinigen als gevolg van de kortingen. “Wij zijn van mening dat de bezuiniging een verschraling van zorg veroorzaakt in ons leefgebied met ruim 130.000 inwoners en dat juist deze zwakkere bevolkingsgroep hier rechtstreeks de dupe van gaat worden”, schrijven zij aldus Psy.nl. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Fred Teeven twijfelt aan eigen bijdrage ggz

GGNet start met SMS-reminders

GGNet maakt EPD beschikbaar via ZorgComputercentrum

2 REACTIES

  1. Dat politici discriminerende en stupide maatregelen kunnen nemen is uit de geschiedschrijving bekend. De mens verandert niet en leert (te) weinig bij en blijft bij de waan van de dag leven. Recent: Balkenende: ‘we laten ons geen recessie aanpraten’

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.