Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Gelderse gemeenten zeggen contract met Sensire op

Gemeente Oude IJsselstreek heeft het contract met Sensire over huishoudelijke hulp per 1 januari 2013 opgezegd. Eerder al zegde de gemeente Montferland het contract formeel op
Gelderse gemeenten zeggen contract met Sensire op

Oude IJsselstreek wil cliënten die via de WMO een huishoudhulp hebben via het zogeheten alfabureau bedienen, zo meldt dagblad De Gelderlander. Dat alfabureau is enige jaren geleden door de gemeenten Oude IJsselstreek en Aalten opgericht om ouderen die een huishoudhulp zoeken of hebben, te ondersteunen. Volgens de gemeente is dat veel goedkoper dan huishoudelijke hulp afnemen van Sensire. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld ANP Koen Suyk )

Lees meer:

Sensire helpt meer klanten door wijkverpleegkundige aanpak

Klanten wijkzorg Sensire krijgen gratis iPad

Zorgorganisatie Sensire ontwikkelt digitale kwaliteitsmeter

Sensire voert grootschalig reputatieonderzoek uit

3 REACTIES

  1. Het is Scvandalig hoe hier weer met werknemers wordt omgegaan en dat een gemeente als oude ijselstreek te veel heeft uitgegeven aan andere zaken en dit weer recht wil breien over de hoofen van deze medewerkers. Schandalig en met deze gemeente wil Doetinchem in zee gaan. Dit mag nooit gebeuren.

  2. Lees alle reacties
  3. Het worden weer vooroorlogse toestanden in de Achterhoek. Hardwerkende zorgverleners (huisvalthoudelijke zorg) verliezen hun werk en mogen in een alpha-constructie bij dezelfde client blijven werken. We hebben in dit land een CAO Thuiszorg waarin vastgelegd is dat huishoudelijke zorg onder de zorg valt. Dus gemeente waarom het ontduiken van deze CAO die toch al geen vetpot is voor de huishoudelijke zorgverleners. Waarom kiest u voor een constructie waarbij de mensen niet meer in loondienst zijn, geen sociale verzekeringen, geen pensioenregeling, minimumsalarissen en volstrekt geen rechtszekerheid. Het college van B&W van de gemeente Oude Ijsselstreek en de gemeente Montfertland kunnen het etiket A-SOCIAAL opgeplakt krijgen als ze niet op een sociaal en rechtvaardige wijze met deze hardwerkende zorgwerkers omgaan. En dat met een college waar ook de PvdA deel van uitmaakt. U bent blijkbaar vergeten dat er vanaf de invoering van de WMO door veel gemeenten een puinhoop gemaakt is van de huishoudelijke zorg en dat er tienduizenden ontslagen zijn gevallen of dat mensen een belangrijk deel van hun salaris moesten inleveren. Uw college gaat door op deze niet sociale en onrechtvaardige weg. Ik hoop dat de betreffende werknemers en vakbonden zorgen voor een hete nazomer in uw gemeente!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.