Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Gelderse Vallei lanceert voedingsmodule in persoonlijk gezondheidsdossier

Mario Gibbels
Via een persoonlijk gezondheidsdossier op internet kunnen patiënten nu richtlijnen over gezonde voeding, overgewicht en ondervoeding raadplegen.
Gelderse Vallei lanceert voedingsmodule in persoonlijk gezondheidsdossier

Mensen met een persoonlijk gezondheidsdossier op de website www.patient1.nl kunnen een voedingsdagboek bijhouden en hun eigen voedingspatroon controleren. Ziekenhuis Gelderse Vallei lanceert de nieuwe voedingsmodule met de gedachte gezondheidswinst te boeken bij patiënten door middel van juiste voeding.

Rol van voeding

“Dat voeding een cruciale rol speelt bij gezondheid en ziekte is algemeen bekend. Toch is er nog een wereld te winnen als het gaat om de leefstijl van de patiënt, het opvolgen van gerichte voedingsadviezen en gezonde voeding in het algemeen. Ziekenhuis Gelderse Vallei werkt nauw samen met de Wageningen Universiteit in onderzoek en toepassing van kennis op het gebied van voeding en ziekte. Daarom lanceert het ziekenhuis een nieuwe voedingsmodule. Deze voedingsmodule is onderdeel van het persoonlijk gezondheidsdossier Patiënt1.”

Persoonlijk gezondheidsdossier

Het persoonlijk gezondheidsdossier is voor iedereen die zelf de regie wil houden over de eigen gezondheid. Vooral mensen met een chronische aandoening werken momenteel met een eigen dossier. De voedingsmodule van Ziekenhuis Gelderse Vallei staat vol met adviezen. Wat gezonde voeding is kan de bezoeker checken bij ‘Doe de Voeding Check’ en algemene voedingsadviezen bij ‘jouw BMI’ (Body Mass Index) staan overzichtelijk op een rij. Hier wordt binnenkort de ‘Snackmeter’ (berekent calorieën, vetten en benodigde inspanning) aan toegevoegd.

Samenwerking

Het voedingsziekenhuis wil graag kennis over juiste voeding bij ziekte ter beschikking stellen. Het nieuwe persoonlijk gezondheidsdossier Patiënt1 biedt daar een platform voor. Dit heeft geleid tot samenwerking tussen de twee organisaties, met de lancering van de voedingsmodule als resultaat. In de komende tijd wil het voedingsziekenhuis voedingsmodules ontwikkelen die passen bij bepaalde aandoeningen of ziekten.

Bron: Ziekenhuis Gelderse Vallei

1 REACTIE

  1. Het initiatief ziet er bijzonder goed uit maar groot was mijn schrik dat de voedingsadviezen doorverwijzen naar dan wel gebaseerd zijn op de richtlijnen van het Voedingsbureau. Onbegrijpelijk, daar men daar met verouderde informatie werkt. Daarnaast is een online voedingsadvies alleen gebaseerd op leeftijd en geslacht, en niet op gewicht, lichamelijke activiteit en ‘bodycompositie’ (magere massa t.o.v. vetmassa). Een Dietist die zijn werk serieus neemt kan hier toch niet achterstaan?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.