Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Gelderse Vallei versoepelt beleid abortus bij Downsyndroom

Marit van Os
Het ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede stuurt ouders die in verwachting zijn van een baby met het syndroom van Down en een abortus willen plegen niet langer door naar andere ziekenhuizen. Dat meldt dagbald De Gelderlander.
Gelderse Vallei versoepelt beleid abortus bij Downsyndroom

De Gelderse Vallei gaat  nu zelf ook onder strikte voorwaarden abortussen uitvoeren, zo meldt De Gelderlander. Het ziekenhuis biedt zorg volgens christelijke waarden en toetst vooraf elk verzoek hieraan. Hierbij geldt de mogelijkheid tot abortus alleen bij foetussen die niet ouder zijn dan 24 weken. Bovendien weigert het ziekenhuis aanvragen die op grond van een hazenlip of een dergelijke reden zijn aangevraagd.

2 REACTIES

 1. Ik denk dat Anoniem niet helemaal goed leest, want er staat: Het ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede stuurt ouders die in verwachting zijn van een baby met het syndroom van Down en een abortus willen plegen niet langer door naar andere ziekenhuizen.
  Dat betekent dat veel ziekenhuizen in Nederland dit doen, alleen doet het ziekenhuis in Ede dit pas sinds kort.
  In mijn ogen heeft dit niks met racisme te maken. Als ouders zelf de zwangerschap willen afbreken in dit geval, dan moet dat kunnen. De beslissing is aan de ouders. Ziekenhuizen zullen hier niet in beslissen, maar zullen de ouders wel helpen als zij deze moeilijke keuze maken.

 2. Lees alle reacties
 3. Wat ontzettend ziek dit. Hoe durft zo’n ziekenhuis dit te denken, te doen en te publiceren?
  Nazi Duitsland was ook koning in dit sooort gedachte goed. Het bestaat nog in Nederland en wel in de Gelderse Vallei. Ik ben geschokt: na screening behouden we als het aan de Gelderse Vallei ligt alleen nog maar blonde kinderen met blauwe ogen die geboren mogen worden …
  Racisme dat is het.
  Alsof down kinderen geen mensen zijn maar niet menswaardige monsters.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.