Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gelre ziekenhuizen krijgt STZ-status

Mark van Dorresteijn
Gelre ziekenhuizen is toegelaten tot de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). De prestigieuze STZ-status is onder meer verkregen voor het aantal erkende opleidingen tot medisch specialist, de ontwikkeling van gespecialiseerde verpleegkundige opleidingen en het leveren van topklinische zorg.
Gelre ziekenhuizen krijgt STZ-status

De raad van bestuur van Gelre ziekenhuizen ziet de toelating tot de vereniging STZ als kroon op het werk voor alle inspanningen die in de afgelopen tien jaren zijn verricht. Bestuursvoorzitter Roy Lantain: “Wij streven voortdurend naar verbetering en innovatie, onder meer door opleiding en onderzoek in ons ziekenhuis een prominente plaats te geven. Mede dankzij onze opleiders en ons Bureau Opleiding en Onderzoek is het aantal medisch specialistische opleidingen in Apeldoorn de laatste jaren fors uitgebreid. Bovendien is voortdurend gewerkt aan de kwaliteitsverbetering van de opleidingen. De STZ-status betekent een erkenning van het gunstige opleidingsklimaat in Gelre ziekenhuizen. Voor medisch specialisten is het aantrekkelijk in een opleidingsziekenhuis te werken. Arts-assistenten brengen de meest actuele academische kennis mee. Jonge artsen stellen kritische vragen, houden je fris en up-to-date. Het houdt je dynamisch.”

Gelre ziekenhuizen Apeldoorn werkt op het gebied van onderwijs nauw samen met het UMC Utrecht, zowel voor de basisopleiding tot arts als voor de medische vervolgopleidingen. Het ziekenhuis heeft erkenningen voor achttien medische vervolgopleidingen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

‘St. Antonius is meest gezonde topklinische ziekenhuis’

NVKG: ‘Klinisch geriaters onder druk’

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.