Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Gemeenten moeten ziekenhuizen geen geld lenen’

Mark van Dorresteijn
Hoogleraar Maarten Allers waarschuwt gemeenten om geen geld uit te lenen aan ziekenhuizen. Zijn waarschuwing doet hij in het Twentse dagblad Tubantia. Allers stelt dat de leningen een groot risico kennen en er bestaat ‘gijzelingsgevaar’.
‘Gemeenten moeten ziekenhuizen geen geld lenen’

De hoogleraar reageert in het dagblad op een bericht over het Medisch Spectrum Twente. D66 in Enschede heeft namelijk zorgen geuit over de terugbetaling van een lening van 17,5 miljoen. Het MST maakte afgelopen jaar namelijk veel minder winst. Coalitiepartij D66 wil van de eigen wethouder Eelco Eerenberg weten wat dit betekent voor het risico dat de gemeente loopt met deze lening.

Grote vraagtekens

Allers, hoogleraar financiën lagere overheden aan de Rijksuniversiteit Groningen, vindt bankierende gemeenten risicovol. Hij plaatst echter ook grote vraagtekens bij het lenen aan woningcorporaties, zoals Hengelo doet, en aan voetbalclubs. ‘Je wordt als politiek snel gegijzeld.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.