Gemeenten voeren ggz slecht uit

Gemeenten moeten volgens GGZ Nederland veel meer geld uitgeven aan de nieuwe zorgtaken waarvoor zij sinds 2015 verantwoordelijk zijn. Er is nu nauwelijks aandacht voor burgers die gebruik maken van maatschappelijke opvang en beschermd wonen in de ggz. Dat schrijft waarnemend directeur Jiska van den Hoek van GGZ Nederland in een brandbrief aan de Tweede Kamer.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
hoek.jpg

Sinds jeugdzorg, beschermd wonen en begeleid wonen zijn overgeheveld naar gemeenten, is onbekend hoeveel mensen deze zorg nodig hebben. Bovendien wordt er nauwelijks binnen gemeenten samengewerkt op het gebied van opvang, beschermd wonen, schuldhulpverlening en zorg. In aanloop naar het Algemeen Overleg over de transformaties in het Sociaal Domein, schrijft Van den Hoek: ‘Er zijn enorme wachtlijsten voor beschermd- en begeleid wonen. Woningcorporaties klagen over onvoldoende begeleiding en zorg aan huis voor huurders met psychische problemen. Zorgaanbieders geven al geruime tijd aan dat gemeenten, gegeven de taakstelling bij de overheveling van taken van het Rijk naar gemeenten, bij de

1
144

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Het geld dat over is gebleven van het zorgbudget is door twintig procent van de gemeenten niet opzij gezet voor de zorg. Dat blijkt uit een enquête van de NOS en Binnenlands Bestuur onder 217 gemeenten. Dit stond ook in Zorgvisie…..

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.