Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gemini hoeft chirurg niet te betalen

Het Gemini Ziekenhuis in Den Helder hoeft een chirurg, die ruim honderdduizend euro van het ziekenhuis claimde, niet te betalen. Dat bevestigt de advocaat van de medisch specialist desgevraagd aan vakblad Medisch Contact.
Gemini hoeft chirurg niet te betalen

In 2009 verkocht de chirurg volgens Medisch Contact zijn praktijk voor bijna een kwart miljoen euro aan het ziekenhuis, waar hij overigens wel in loondienst bleef. Omdat het onderhanden werk volgens hem nog niet in de verkoopprijs was verrekend, vorderde hij een jaar later nog ruim 107.000 euro. Het Noord-Hollandse ziekenhuis weigerde te betalen, onder meer omdat het vond dat de chirurg voor eventuele nabetalingen bij de maatschap heelkunde moest zijn.

Maatschap

De man stapte daarop naar het scheidsgerecht. Dat oordeelde onlangs dat de chirurg in principe wel recht heeft op het geld, maar dat niet kan vorderen bij het Gemini Ziekenhuis dat alleen zaken doet met de maatschap. ‘Het ziekenhuis rekent af met de collectiviteit, en niet met individuele (ex)maten’, aldus het vonnis. (Medisch Contact – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

RKZ en MCA Gemini Groep gaan samenwerken

Gemini ziekenhuis: ‘Wij voldoen wel aan norm’

Nieuwe bestuursleden MCA Gemini Groep

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.