Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gemini Ziekenhuis schrapt 300 banen

Het Gemini Ziekenhuis in Den Helder schrapt 300 van de 3000 voltijdsbanen. Zo moet het ziekenhuis financieel overeind blijven. Bestuursvoorzitter Harry Luik zegt dat in een interview met het Financieele Dagblad.
Gemini Ziekenhuis schrapt 300 banen

Het Gemini Ziekenhuis is gefuseerd met het Medisch Centrum Alkmaar. Het bestuur heeft besloten het Gemini Ziekenhuis af te slanken tot een basisziekenhuis en MC Alkmaar uit te bouwen, zo schrijft het FD.
Dalende omzet

Het Gemini Ziekenhuis heeft te maken met dalende omzetten en met zorgverzekeraars die extra druk zetten op de inkoop van zorg. ‘De inzet van de verzekeraars zorgt voor een extra sanering in de sector’, zegt Luik in de krant. In de reorganisatieplannen zal het Gemini 10 procent van de banen, 30 procent van de bedden schrappen en een deel van het gebouw afstoten.

 


Extra verlies

Volgens Luik zal nog extra verlies genomen moeten worden op de afschrijving van het ziekenhuisgebouw in Den Helder, hoewel dat gebouw al oud is en er al veel op afgeschreven is.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.