Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Gemiste kans: vroegsignalering van het coronavirus via huisartsen

Zorgvisie-redacteur met als specialisme tech en innovatie in de zorg. Tevens stem van de podcast Voorzorg.
Nederland had veel beter zicht op de verspreiding van het coronavirus kunnen hebben, zegt datawetenschapper Egge van der Poel. De missie van zijn Stichting Corona in Kaart om vroege signalering via de eerste lijn op te zetten, kwam echter niet van de grond. ‘Ik snap niet dat er zoveel over het hoofd van de huisarts heen wordt geregeld.’
Oog Op Data 660 440

Na een relatief rustige periode nemen

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Het systeem dat de stichting opzette valt onder de incidentiemonitorsystemen. Maar het meest accurate en responsieve systeem is nog steeds een (drie)dagelijkse landelijke representatieve steekproef door het RIVM/de GGD’s (testen op aanwezigheid van het virus). Bijkomend voordeel daarvan is dat het van de huisartsen geen extra administratieve handeling vergt.

  2. Lees alle reacties
  3. Zo een hittekaart is een krachtig hulpmiddel voor onderzoek en preventie, die zichzelf prima kan ‘verkopen’. Jammer daarom dat de 1e versie/demo-site al uit de lucht is. Maar als huisartsen zo eigenwijs zijn, laten ze dan wel een centrale registratie ‘over hun hoofd heen regelen’? En zijn ze niet georganiseerd? Dan ben ik benieuwd hoe LHV, NHG, InEen, ROS-netwerk e.d. op dit initiatief hebben gereageerd. Voor een volgende golf kan die hittekaart zo weer uit de mottenballen, lijkt mij.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.