Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Geneeskundestudie Erasmus in wereldtop

De Rotterdamse Erasmus Universiteit behoort tot de beste veertig academische instituten ter wereld om geneeskunde te studeren. Dat stelt QS, een bedrijf dat gespecialiseerd is in onderwijs.
Geneeskundestudie Erasmus in wereldtop

Het bedrijf publiceert ieder jaar een rangorde van de beste universiteiten ter wereld om bepaalde studies te volgen. De medische faculteit van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR), in het Erasmus MC, staat op de 39ste plaats, aldus lokale omroep RTV Rijnmond. De top van de QS-lijst bestaat verder vooral uit Amerikaanse en Britse universiteiten, zoals Harvard, Cambridge en Oxford. Voor de lijst van de studie geneeskunde zijn tweeduizend universiteiten bekeken.

Ranglijst

Bij het maken van de ranglijst hebben de onderzoekers onder meer gekeken naar de academische reputatie en het aantal keer dat wetenschappers van een universiteit in wetenschappelijke artikelen worden geciteerd. Ook naar het aantal internationale studenten per universiteit is gekeken. (RTV Rijnmond – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

HagaZiekenhuis en Erasmus MC lanceren webportaal IC

Erasmus start met virtuele echoscopie op poli verloskunde

PsyQ en Erasmus Universiteit werken samen

Erasmus MC opent poli radiotherapie in St. Franciscus Gasthuis

1 REACTIE

 1. Als de Nederlandse Media dit soort berichten de wereld in toetert moet toch altijd even worden nagekeken of dit wel klopt.
  De nuance is dat Erasmus niet is gevisiteerd/geauditeerd door QS en dat maakt een groot verschil:
  “Not being rated means that this institution has not yet been audited under the QS Stars independent rating scheme, which evaluates a universitys’ performance using considerably more comprehensive indicators in addition to those used in the rankings
  •[Learn more about QS Stars]
  •[How do I get my institution audited by QS?]”
  En gezien de wel bekende klassificering is er geen reden om trots te zijn: een zeventje.
  Het is net als in een gebergte, men begint met de heuveltjes en komt per top steeds hoger. Vanaf de positie van de Erasmus is nog niet de echte top van het gebergte te zien. Kan ook niet gezien de financiering van de expeditie.
  De nuance.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.