Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

General Electric zet in op PHR: concurrentie voor Google en Microsoft

Mario Gibbels
General Electric (GE) gaat meer geld uitgeven aan het eigen persoonlijk zorgdossier en wordt daarmee een belangrijke concurrent voor Google en Microsoft. Het systeem, LifeSensor genaamd, bestaat al langer, maar krijgt nu meer aandacht dankzij investeringen in een nieuwe businessunit van GE die focust op eHealth.

Nieuwe businessunit eHealth

De nieuwe businessunit van GE heeft de naam ‘eHealth’ meegekregen, en moet de uitwisseling van medische gegevens faciliteren. Het bedrijf investeert negentig miljoen dollar om de unit van de grond te krijgen. De focus komt primair te liggen op het leveren van expertise en technologie waardoor op regionaal en landelijk niveau medische informatie uitgewisseld kan worden.

Andere plannen

Naast de PHR LifeSensor wil GE ook een betrouwbaar software platform bieden via welke de medische data kan worden uitgewisseld. En er komt een webportal waarmee medisch personeel patiëntendata uit verschillende bronnen kan trekken. GE meldt dat ze van plan zijn hun producten ook in Europa aan te bieden. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.