Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Genomineerden Spider Award bekend

Mario Gibbels
De jury van de Spider Award heeft de volgende drie projecten genomineerd voor de Spider Award 2010: het MSlogboek, de Aanmeldzuil en HPZoneNL. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het ICTzorg-congres op 9 november.
Genomineerden Spider Award bekend

Het MSdagboek

Met behulp van MSdagboek kunnen MS-patiënten via verschillende vragenlijsten bijhouden hoe het met hen gaat zodat zowel zijzelf als de MS-verpleegkundige snel kunnen zien hoe het ervoor staat. Het project is ingediend door Medisch Centrum Leeuwarden en Curavista.

De Aanmeldzuil

De Aanmeldzuil ofwel patiëntregistratiezuil is voorgedragen door leverancier Ricoh, samen met de Gelre ziekenhuizen en adviesbureau SQwin. Het gaat daarbij vooral om het gebruik van de meldzuilen in de Gelre ziekenhuizen in Zutphen. Daar wordt nog slechts gewerkt met één centrale bezoekersruimte waar de patiënten zich aanmelden via de patiëntregistratiezuil en op de ticket zien hoe laat ze precies aan de beurt zijn.

HPZoneNL

HPZoneNL is een registratiesysteem voor infectiebestrijding dat is ontwikkeld door een aantal GGD’en op basis van een al bestaand Engels systeem. Voordeel van het systeem is dat het de uitbraak van een epidemie vroegtijdig kan signaleren zodat er bijtijds maatregelen genomen kunnen worden om de verspreiding ervan tegen te gaan.

ICTzorg congres

Tijdens het ICTzorg-congres op 9 november zal de winnaar van de Spider Award bekend worden gemaakt. (ICTzorg – Mario Gibbels / Twitter)

Lees ook:

GGD Zuid Limburg meldt HPZoneNL aan voor de Spider Award

Ricoh meldt meldzuil aan voor Spider Award

MSdagboek voorgedragen voor Spider Award

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.