Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties7

Genomineerden Zorgmanager van het jaar

Ook dit jaar kiest Zorgvisie weer een zorgmanager van het jaar. De Zorgvisie Excellence Trofee wordt uitgrereikt op 2 april tijdens het Zorgvisie Evenement in het ING House in Amsterdam. De genomineerden dit jaar zijn:
Genomineerden Zorgmanager van het jaar

Emile Lohman (1947)

Emile Lohman begint zijn carrière als sociaal raadsman. Hij behaalt zijn doctoraal in de Androgologie. Vijftien jaar werkt hij als manager en directeur bij het facilitair omroepbedrijf NOB en later bij de NOS. Hij vertrekt begin jaren negentig naar Koninklijke Bijenkorf. In 2000 maakt Lohman de overstap naar de zorg. Eerst als veranderingsmanager bij het OLVG en in 2006 als voorzitter van de raad van bestuur bij het UMC St. Radboud.

Bekijk hieronder de video van Emile Lohman.

Anita Wydoodt (1963)

Anita Wydoodt haalde haar doctoraat in de Psychologie aan de universiteit van Leuven. Zij werkt als psychologe voor diverse ggz-instellingen in België. Al snel bekleedt zij leidinggevende functies bij Universitaire Ziekenhuizen Leuven. In 2002 verhuist Wydoodt naar Nederland en werkt als manager p&o en later als directeur bij De Compaan in Den Haag. Sinds anderhalf jaar is zij directeur bij Orbis Medisch en zorgconcern in Sittard.

Bekijk hieronder de video van Anita Wydoodt

Jos de Blok (1960)

Jos de Blok begint na zijn studie A-verpleging en HBO-V als verpleegkundige in diverse zorginstellingen. Vanaf 1987 gaat hij verder als wijkverpleegkundige. Hij bekleedt diverse staffuncties in thuiszorgorganisaties. Werkt als centrummanagers bij Sensire, als extern expert bij het NIZW en als unitmanager/directeur bij Carint. In 2006 richt hij de succesvolle Stichting Buurtzorg Nederland op.

Bekijk hieronder de video van Jos de Blok.

7 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. de heer lohman zorgmanager van het jaar dat is een hele eer zeker als je zondag morgen 5 -4 09 op het nieuws hoort dat het radboud ziekenhuis meer sterfgevallen op kinder hartafdeling heeft dan andere vergelijkbare ziekenhuizen.
  dan doet meneer lohman het toch heel goed vind u ook niet , deze man verdient een bonus .
  want aan hart patiente win je maar een keer wat aan ,want een tweede operatie lukt toch niet dat kunnen ze niet aan .
  we moeten gronich zieken hebben daar kun je mee expiriementeren dat is goed voor de omzet en aande hand daarvan ontvang je je bonus

 3. Toch wel vreemd dat iemand, waarvan haar eigen baan nu zeer onzeker is geworden, genomineerd is. Of is dat een teken van competentie?
  Ik vraag me sowieso af wat concreet behaalde resultaten zijn van mw. Wydoodt, of draait deze verkiezing puur om visie en ideeën. Oftewel, wat merken patiënten en personeel van haar gedachtengoed?

 4. Bij een slecht geleid bedrijf kunnen elders in de organisatie best goede managers werken. Anita Wydoodt is genomineerd vanwege haar persoonlijke kwaliteiten en haar betrokken manier van leidinggeven. Zij werkt nog maar relatief kort bij Orbis en ze is niet verantwoordelijk voor de keuzes die geleid hebben tot de huidige financiële problemen.

 5. hoe halen jullie het in je kop om ook maar iemand van het corrupte orbis te nomineren, of zijn jullie suffe pionetjes die het spelletje meespelen. bestuurlijk klopt er geen moer van dit concern, of wordt zakkenvullen en egoisme bij jullie prestatie lijst gerekend.
  Schaam jullie en houdt je bezig met datgene waar jullie voor bedoelt zijn!!!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.