Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Georgette Fijneman wil dialoog over recht op zorg

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Directievoorzitter Georgette Fijneman van zorgverzekeraar Zilveren Kruis roept op tot een maatschappelijke dialoog over het recht op zorg. “Het kan niet zo zijn dat we altijd alles medisch uit de kast halen als dat eigenlijk niet nodig is.”
Georgette Fijneman, Zilveren Kruis
Foto: Paul Tolenaar

Om de zorg toegankelijk, kwalitatief van

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Mevrouw Fijneman,exponent van dit stelsel dat tweedeling veroorzaakt, wil de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens in twijfel trekken.
   Zo ver zijn we dus nu.
   Ik hoop dat mevrouw Fijneman rustig slaapt.
   Aan haar salaris zal het vast niet liggen.

  2. Lees alle reacties
  3. Mw Fijneman is de zoveelste die aan geeft: dat het kan niet zo zijn dat we altijd alles medisch uit de kast halen als dat eigenlijk niet nodig is.” Waar ligt dan de grens? Je past toch alles toe om een resultaat te bereiken? We zijn geen dieren waarbij je de zorg/hulp opgeeft. Je hebt met mensen te maken. Mijn visie is dat je de zorg moet blijven geven tot dat je een optimaal resultaat voor de mens hebt bereikt. Zouden dan alleen de rijken de zorg betalen daar waar de zorgverlener zegt: tot hier en niet verder? Men creëert een tweedeling in de samenleving.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.