Gert-Jan van Boven: ‘Medische data explodeert’

De explosieve groei van data en informatie in de zorg en hoe daar als arts mee om te gaan, is een van de uitdagingen van het Dutch Hospital Data. Dat vertelt directeur Gert-Jan van Boven in het nieuwe nummer van Zorgvisie ict magazine.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
VanBoven-450_fotoAllard-de-Witte400.jpg
Foto: fotocredit: Allard de Witte

Als directeur van Nictiz was hij onder meer verantwoordelijk voor het Landelijk Schakelpunt (LSP) waarmee zorgverleners veilig patiëntgegevens kunnen uitwisselen. Sinds 2013 is hij directeur van Dutch Hospital Data (DHD).

Transparantiekalender
Over de extreme groei van medische data vertelt Van Boven in een interview met Zorgvisie ict magazine: ‘Neem een fenomeen als de Transparantiekalender. Een op zichzelf prijzenswaardige poging om meer helderheid te geven over de prestaties van ziekenhuizen. Maar het resultaat weegt in de praktijk niet op tegen de kosten, omdat het om te veel onbruikbare gegevens gaat. Ziekenhuizen hebben een wettelijke verplichting antwoord te geven op in

0
378

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.