Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gertjan Veening nieuwe bestuurder Vanboeijen

Mark van Dorresteijn
Gertjan Veening is per 1 februari 2014 benoemd als bestuurder van zorgorganisatie Vanboeijen. Hij volgt Pieter de Kroon op die begin volgend jaar, na 14 jaar werkzaam te zijn geweest bij Vanboeijen, met pensioen gaat.
Gertjan Veening nieuwe bestuurder Vanboeijen

Op dit moment werkt Veening als bestuurder bij Stichting Sprank. Daarvoor was hij o.a. werkzaam bij de Rijksoverheid. Veening zal zijn ervaring en persoonlijke betrokkenheid inzetten om samen met alle betrokkenen de werkwijze van ‘Regie op Locatie’ verder door te ontwikkelen en te zorgen dat de centrale organisatie nog meer dienstverlenend aan de locaties wordt.

Pieter de Kroon

Pieter de Kroon heeft binnen Vanboeijen bijgedragen aan de totstandkoming van een bloeiende organisatie. Met de ontwikkeling van ‘Regie op Locatie’ is de kwaliteit van zorg verbeterd en is er een financieel gezonde basis gelegd. Kenmerkend bij ‘Regie op Locatie’ is dat ouders/verwanten en medewerkers samen met de organisatie de zeggenschap over de inrichting van de zorg en ondersteuning hebben. Met elkaar geven zij vorm aan Goed leven voor de bewoners en Mooi werk voor de medewerkers. Intern zijn de effecten daarvan inmiddels merkbaar, bijvoorbeeld in de toename van het werkplezier van medewerkers en daling van het verzuim. Ook extern wordt gezien dat hiermee het verschil wordt gemaakt. Pieter de Kroon ontving hiervoor recentelijk een award als “Business Improvement Manager 2013”.

Vanboeijen

Vanboeijen biedt in Drenthe en daarbuiten zorg en begeleiding aan meer dan 700 kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking en een (complexe) zorgvraag bij wonen, werken, leren en vrije tijd. Bij Vanboeijen werken zo’n 1600 medewerkers die zich hiervoor dagelijks inzetten.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.