Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Gevaarlijke scheefgroei leeftijd personeel gehandicaptenzorg

De gemiddelde leeftijd van de medewerkers in de gehandicaptensector groeit scheef. Was de gemiddelde leeftijd van medewerkers in 2009 nog 40,3 jaar, in 2013 is dat gestegen naar 41,8 jaar. De vergrijzing wordt veroorzaakt doordat vooral jonge werknemers met tijdelijke contracten de sector verlaten.
Gevaarlijke scheefgroei leeftijd personeel gehandicaptenzorg
Foto: ANP XTRA Roos Koole
Premium

De stijging van de gemiddelde

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Wat een tendentieuze titel boven het artikel. Als ik het analyseer: mensen werken tussen de leeftijd van pakweg 20 en 65 jaar. De gemiddelde leeftijd van een medewerker zou dan 42,5 jaar zijn. Omdat er sprake is van ontgroening onder de bevolking zou die eigenlijk wat hoger dan dit getal moeten zijn.  Daar zit de gehandicaptensector met een gemiddelde leeftijd van 41.8 op dit moment nog een eind onder. Ik zou daarom liever een artikel schrijven met als titel: gemiddelde leeftijd in de sector gaat omhoog, maar moet verder stijgen. 
   Want wat willen we nu? Moeten we niet allemaal langer doorwerken? Alleen al de stijging van de gemiddelde leeftijd waarop mensen met pensioen gaan leidt al tot een algehele stijging van het gemiddelde.
   Ik hoop dat Zorgvisie binnenkort een artikel publiceert over hoe de sectoren zich kunnen aanpassen aan oudere medewerkers. En hoe deze zodanig ingezet kunnen worden dat ze optimaal functioneren, zowel voor hun organisatie als voor henzelf. 

  2. Lees alle reacties

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.