Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gezondheidscentrum Vathorst failliet

De Stichting Gezondheidheidscentrum Vathorst is failliet. De vier huisartsen gaan zelfstandig verder, meldt het Algemeen Dagblad.

De ruim tienduizend patiënten uit de Amersfoortse nieuwbouwwijk komen niet zonder huisarts te zitten, want de artsen, assistentes en fysiotherapeuten gaan zelfstandig verder. De behandelaars van gezondheidscentrum Arcanum hebben de laatste maand geen geld ontvangen van de Stichting Gezondheidscentrum Vathorst, die diep in de schulden zat.

Te dure adviseurs

De stichting roomde voor huur van de praktijkruimtes en voor administratieve diensten 45 procent af van de inkomsten van de huisartsen en andere behandelaars. Volgens de huisartsen werkte de stichting zich in de nesten door te dure externe adviseurs, openeindfinancieringen en dure afkoopregelingen. Ondanks een startsubsidie van jaarlijks 300.000 euro voor de eerste vijf jaar, sloot de stichting 2007 af met een tekort van twee ton. In november 2008 kreeg het bestuur nog uitstel van betaling, vorige week volgde het faillissement.

Nieuwe huisvesting

Het wegvallen van de Stichting Gezondheidscentrum Vathorst maakt volgens huisarts Fluitsma de weg vrij voor besprekingen over huisvesting in het nieuwe, nog te bouwen gezondheidscluster elders in de wijk. “Dat is ook steeds de bedoeling geweest. Het geknoei van het stichtingbestuur dreigde echter roet in het eten te gooien.” (Zorgvisie – Krista Kroon)

Lees ook

Een halve stap voorwaarts

Klink wil nieuwe financiering huisarts

Gezondheidscentra in Vinex-wijken bijna failliet

‘Acute zorg moet weg bij huisarts’

Huisartsen moeten moderniseren

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.