Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gezondheidszorgtechnologie biedt Philips winst

Over het gehele jaar 2016 boekte Philips een omzet van 24,5 miljard euro, 3 procent meer dan in 2015. De nettowinst verdubbelde ruim naar 1,5 miljard euro.
philips400.jpg

De beslissing van Philips om zich volledig op gezondheidszorgtechnologie te focussen en de lichtdivisie af te stoten heeft vooralsnog succes. Dat concludeert het NRC vandaag. Philips zag na een succesvol derde kwartaal ook in de laatste drie maanden van 2016 de resultaten verbeteren. De omzet nam ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder met 3 procent toe naar een totaal van ruim 7,2 miljard euro, terwijl de nettowinst 640 miljoen euro bedroeg. In 2015 leed het bedrijf uit Eindhoven in het vierde kwartaal nog een verlies van 39 miljoen euro.

Omzet
Over het gehele jaar boekte Philips een omzet van 24,5 miljard euro, 3 procent meer dan in 2015. De nettowinst in 2016 bedroeg 1,5 miljard euro, meer dan twee keer zoveel dan in het jaar ervoor, toen de nettowinst 659 miljoen euro bedroeg. Topman Frans van Houten laat in een begeleidende verklaring weten dat de mooie cijfers het resultaat zijn van de nieuwe strategie van het bedrijf om zich te focussen op gezondheidstechnologie: ‘De resultaten van onze gezondheidszorgportfolio laat zien dat onze strategische focus voor resultaten zorgt. […] In de komende drie tot vier jaar willen we een omzetgroei van tussen de 4 en 6 procent blijven realiseren.’

Health Tech
De gezondheidszorgdivisie HealthTech realiseerde een omzetgroei van 5 procent, zowel in het vierde kwartaal als over het hele jaar gezien, in vergelijking met dezelfde periodes een jaar eerder.

Dossier E-Health
E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Patiënten en cliënten zijn dankzij e-health in staat om regie te nemen over hun gezondheid. Zelfmanagement staat bij zorginstellingen hoog op de agenda. Berichten in het dossier gaan bijvoorbeeld over implementatie en bekostiging, videocontact met thuiszorgmedewerkers, telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen, preventie met behulp van technologie maar ook hoe zorgpersoneel werkt met e-health.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.