Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ggz-instelling Arkin start experiment tegen regeldruk

Redacteur Zorgvisie, Skipr en Qruxx.
Minder registreren, meer tijd aan de cliënt besteden én meer werkplezier. Om de regeldruk in de ggz te verminderen, slaan Arkin en Zilveren Kruis de handen ineen met een pilot.
regeldruk, experiment zorg, experiment ggz., regeldruk ggz. ggz, geestelijke gezondheidszorg
Foto: Arkin

Het experiment start begin volgend jaar en moet de administratieve lasten bij de ggz-instelling verlagen.

Zorgdeclaraties

Behandelaren van Arkin gaan declaraties minder gedetailleerd registreren tijdens de pilot. De ggz-instelling verwacht hiermee ongeveer 45 minuten per teamlid per dag te besparen op administratieve werkzaamheden. De vrijgekomen tijd wordt onder meer besteed aan direct cliëntcontact en deskundigheidsbevordering.

(Ont)Regel de zorg

Het experiment start op 1 januari 2019 en loopt een jaar. Als de pilot succesvol is, kan de praktijkervaring worden gebruikt voor de ontwikkeling van een nieuwe manier om zorg in de toekomst te registreren en te verantwoorden.

De pilot is onderdeel van het actieplan (Ont)Regel de Zorg waar staatssecretaris Blokhuis van VWS aan werkt.


Congres Grip op regeldruk

Artsen en verpleegkundigen zijn veel te veel tijd kwijt aan registreren en administreren. Iedereen wil de regeldruk verminderen, maar de praktijk is weerbarstig. Alle partijen in de zorg gaan onverminderd door met het maken van nieuwe regels en vinden hun eigen regels te belangrijk om te schrappen. Wat kunt u als organisatie zelf doen? Op het Zorgvisie-congres ‘Grip op regeldruk‘ op 12 februari leert u van de koplopers, zoals het Radboudumc, Philladelphia, Meander Zorggroep en Diakonessenhuis, die succesvol de regeldruk terugbrengen. Bekijk het programma en meld u aan.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.