Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ggz-franchise slaat vleugels uit naar Limburg

PsyQ slaat de vleugels uit naar Limburg. De Mondriaan Zorggroep in Sittard en Maastricht en Riagg Zuid met vestigingen in ondermeer Roermond, Venlo en Weert, gaan de franchiseformule toepassen.
Ggz-franchise slaat vleugels uit naar Limburg

Eerder al besloten Parnassia in de regio Haaglanden, het inmiddels met Parnassia gefuseerde Bavo Europoort in de regio Rijnmond en Lentis in Groningen om een groot deel van hun behandelaanbod bij PsyQ onder te brengen. Daarnaast heeft PsyQ vestigingen in ondermeer Amsterdam, Haarlem en Breda.

Groeistrategie

In het decembernummer van Zorgvisie-magazine lichten algemeen directeur Martin Vente en directeur Zorg in de franchiseregio Haaglanden Edsel Kwidama de opmars van PsyQ toe. De kracht van de formule zit volgens Vente en Kwidama vooral in de combinatie van transparantie en een hoogwaardige, gespecialiseerde aanpak van negen veel voorkomende psychische stoornissen. Dit spreekt zowel verzekeraars als patiënten, verwijzers én professionals aan. Daarnaast hanteert PsyQ een bewuste groeistrategie. Die moet er toe leiden dat de formule binnen drie jaar overal in Nederland wordt aangeboden.

Kritiek

In Zorgvisie-magazine valt ook kritiek de beluisteren op de aanpak van PsyQ. Zo vindt bestuursvoorzitter Wouter van Ewijk van de Stichting Buitenamstel Geestgronden dat PsyQ zich schuldig maakt aan oneigenlijke concurrentie. Waar reguliere aanbieders een breed pakket aanbieden met lastig te financieren voorzieningen als de crisisdienst, kiest PsyQ volgens Van Ewijk bewust voor een “makkelijk segment”. Collega bestuurder Peter Hoppener van Altrecht in Utrecht vindt dat cliënten bij PsyQ het gevaar lopen onnodig gemedicaliseerd te worden. (Zorgvisie – Philip van de Poel)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.