Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

GGZ Friesland behandelt patiënten met Surface-tafel

Mark van Dorresteijn
MindUp, het onderdeel van GGZ Friesland voor de intramurale langdurende zorg, gaat patiënten behandelen met de surface-tafel van Microsoft. Dit is een tafel met een ingebouwd beeldscherm en computer, een product van Microsoft. Het tafelblad is een beeldscherm met Touchscreen, waar je met meerdere mensen omheen kunt zitten.
GGZ Friesland behandelt patiënten met Surface-tafel

GGZ Friesland stelt dat er een hele nieuwe manier van communiceren bestaat wanneer een persoonlijk begeleider samen met een patiënt aan de tafel gaat zitten. Door de Surface-tafel kan de persoonlijk begeleider met de patiënt mogelijkheden in het proces van rehabilitatie bespreken en realistisch visualiseren wat de patiënt kan doen om aan zijn eigen doelen te werken. MindUp heeft eigen software ontwikkeld, waarmee de patiënt kan bekijken welke mogelijkheden voor dagbesteding er zijn die aansluiten bij eigen doelstellingen uit het begeleidingsplan. Middels een agenda kan de patiënt een weekprogramma invullen. Hiermee wordt het zowel voor de patiënt als de persoonlijk begeleider inzichtelijk aan welke doelen wordt gewerkt en wat de vorderingen zijn.

Andere landen

Het inzetten van Surface in de gezondheidszorg gebeurt in landen als Canada en Amerika op grote schaal. Patiënten zijn meer betrokken bij hun behandeling en denken mee in beslissingen die hun behandelaren gewend waren zelf te nemen. In Nederland is de tafel nog niet geïntroduceerd in de gezondheidszorg.

(Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: MindUp/MS)

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.