Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

GGZ Friesland betaalt deel eigen bijdrage

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
GGZ Friesland geeft patiënten honderd euro eigen bijdrage terug. Daarmee wil de zorginstelling de toegang tot psychische zorg laagdrempelig houden.
GGZ Friesland betaalt deel eigen bijdrage

GGZ Friesland is tegen de verhoging van de eigen bijdrage, omdat die een extra drempel opwerpt voor mensen om psychische hulp in te roepen. Om de zorg toegankelijk te houden heeft de zorginstelling besloten alle nieuwe patiënten die vanaf 1 maart 2012 een behandeling binnen GGZ Friesland ontvangen of bij wie de behandelingen verlengd worden, krijgen 100 euro eigen bijdrage terug te geven. Daarmee neemt de instelling ongeveer de helft van de eigen bijdrage voor eigen rekening.

Lagere eigen bijdrage, sneller zorg

Bestuursvoorzitter Hans Kedzierski ziet de stap als een investering in de toekomst. “Door er tijdig bij te zijn, wordt een kliniekbehandeling of een lang en slepend behandeltraject voorkomen.” Uit onderzoek blijkt dat het belangrijk is dat mensen spoedig goede hulp krijgen bij psychische problematiek. Hoe eerder de behandeling wordt opgestart, hoe sneller iemand weer de oude is. Door de hoge eigen bijdrage zoeken patiënten later hulp. “Met de vergoeding hopen we deze drempel te verlagen. Patiënten kunnen rekenen op een bewezen effectief behandeltraject vanuit één van onze zorgprogramma’s. Het werken met deze programma’s heeft ertoe geleid dat we mensen nu op zeer korte termijn een plek kunnen geven binnen één van onze poliklinieken”, aldus Kedzierski. (Zorgvisie – Bart Kiers) Foto: Lex van Lieshout

Lees ook:

PLatform Ggz stapt naar rechter

‘Betaal eigen bijdrage ggz niet’

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Dit zou ten onrechte de indruk kunnen wekken dat de GGZ nog wel wat “spek op de botten” heeft, terwijl een psychiatrische ziekte gewoon een ziekte is, die door de zorgverzekeraars vergoed hoort te worden. Anders discrimineert de zorgverzekeraar tussen zieken.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.