Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

GGZ Friesland stoot lichtere zorg af

GGZ Friesland voorziet een verlies van acht miljoen euro in 2009, als gevolg van de invoering van de zzp's. Daarom gaat de organisatie de lichtere zorg afstoten. Dit meldt psy.nl.

Ruud Ramaker, interim bestuursvoorzitter, zegt op psy.nl dat GGZ Friesland in 2009 niet gaat rondkomen en daarom de koers gaat verleggen. “We gaan ons concentreren op onze kerntaak: de intensieve psychiatrische zorg. Een aantal lichtere vorm van zorg gaan we niet meer aanbieden, omdat kleinere instellingen dat beter kunnen leveren.”

Gedwongen ontslagen

Om welke lichtere vormen van zorg het gaat, kan Ramaker nog niet zeggen. Half december komt daar duidelijkheid over.Hoewel het uitgangspunt is om zoveel mogelijk personeel te behouden en natuurlijke afvloeiing te realiseren, kan Ramaker gedwongen ontslagen niet uitsluiten. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Dbc’s bedreigen voortbestaan ggz-instelling

Ggz-kliniek in Sneek dicht door psychiatertekort

NZa heeft geen bezwaren tegen invoering dbc’s in ggz

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Geen lichtere zorg meer voor GGZ Friesland kunnen kleinere instellingen goedkoper en beter bieden.Waarom dit niet eeerder overgeheveld aan deze kleinere en betere intellingen? Hadden we fkink wat gemeenschapsgeld kunnen besparen. En waren de lichtere gevallen dus veel beter geholpen.Blijkbaar is geld de drijfveer en niet het helpen van mensen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.