Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GGZ Friesland uit onvrede over nieuwe partij Denk

Mark van Dorresteijn
GGZ Friesland komt in opstand tegen de nieuwe politieke groepering Denk van de Tweede Kamerleden Tunahan Kuzu en Selçcuk Öztürk. De organisatie is namelijk niet blij mee dat de naam van de 'beweging' dezelfde is als die van een onderdeel van de ggz-instelling.
GGZ Friesland uit onvrede over nieuwe partij Denk
Foto: ANP - Koen van Weel

Ook het logo dat de Kamerleden kozen, vertoont opvallend veel gelijkenissen met het logo van Denk basis-GGZ, aldus GGZ-Friesland. Die kondigt aan juridische stappen te ondernemen, als de partij de naam en het logo niet verandert.

Imago

GGZ Friesland vindt het niet acceptabel dat Kuzu en Öztürk hebben gekozen voor de naam Denk. Volgens de ggz-organisatie is Denk niet alleen binnen Friesland een bekende naam, ‘maar ook daarbuiten heeft Denk bekendheid gekregen met bijvoorbeeld de virtual reality therapie’. De instelling benadrukt geen enkele binding te hebben met de beweging van de twee Kamerleden. ‘De associatie die ontstaat met de politieke partij, is schadelijk voor ons imago.’

Reactie Kuzu en Öztürk

Kuzu en Öztürk vinden het jammer dat een geestelijke gezondheidsinstelling zich bezig moet houden met merkbeleid, reclame en dure advocaten. ‘GGZ Friesland kan het geld beter besteden aan cliënten in de geestelijke gezondheidszorg’, aldus Kuzu. Zijn beweging wil de gezondheidsinstellingen en de zorgbehoevenden in geen geval benadelen. Kuzu wijst er in een schriftelijke reactie verder op dat Denk andere doelstellingen heeft dan GGZ Friesland en bovendien een landelijke politieke beweging is. ‘Wij gaan graag met iedereen het gesprek aan.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.