Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Ggz in Wmo laat te wensen over

Mark van Dorresteijn
De langdurige ggz wordt sinds januari gefinancierd door gemeenten. Dat levert de nodige problemen op. GGZ Nederland en RIBW Alliantie noemen zes pijnpunten.
Ggz in Wmo laat te wensen over
Foto: ANP - Roos Koole

GGZ Nederland en de RIBW Alliantie

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Art.160 lid 2 Gemeentewet geeft een gemeentebestuur de mogelijkheid om naar eigen inzicht initiatieven te ontplooien. Deze wetenschap was kennelijk ook doorgedrongen tot Dr.Kuipers Dir. van de Sociaal Psychiatrische Dienst in Groningen. Hij ging een samenwerkingsverband aan met een aantal gemeenten, hetgeen in de jarn zestig resulteerde in een RIBW avant la lettre in de gemeenten Uithuizen,Scheemda,Vlagtwedde, Bellingwolde. Opvallend is dus dat allerlei koepels tegen de transitie zijn, want dat tast hun bestaansrecht aan, want historsich blijkt, dat gemeenten dit prima aankunnen.

  2. Lees alle reacties
  3. Waar geld leidend is, is de cliënt op korte termijn de dupe en Nederland B.v
   op lange termijn ook. Men gaat ‘creatiever’diagnoses stellen en nog creatiever boekhouden! We zien het allemaal gebeuren maar om eigen positie veilig te stellen is men ziende blind en horende doof. Amen en geniet van een zonnige dag

  4. Kom op, het was toch juist de bedoeling dit te veroorzaken met de transitie. Een goede reden voor de transitie was er niet, het liep al moeilijk maar nog te soepel en was daardoor te duur. Door verstooiing weet niemand waar ie aan toe is, houden de financiers de hand op de knip en staat de patient op straat. Maar er is wel bezuinigd…

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.