Ggz is Kafkaiaans dichtgetimmerd’

GGZ Westelijk Noord-Brabant dreigt problemen met de bank te krijgen als er niet snel een pragmatische oplossing komt voor de slepende discussie over de rechtmatigheid van oude declaraties. ‘We hebben integer gehandeld’, zegt bestuurder Patrick Knapen.
Knapen_Patrick_450.jpg

Het gedoe rond de jaarrekeningen in de ggz begon allemaal in 2012. Toen kwam aan het licht dat bij Europsyche talloze cliënten werden geholpen door allerlei hulpverleners zonder ooit een psychiater te zien. De zorgverzekeraars keurden de facturen niet meer goed, waarna Europsyche failliet ging. In de rechtszaak tegen de zorgverzekeraars had Europsyche betoogd dat zijn werkwijze schering en inslag was in de ggz. Dat was aanleiding voor de Nederlandse Zorgautoriteit om de ggz nader onder de loep te nemen. Inderdaad vond de NZa vele onregelmatigheden. Zo moest ggz-instelling Altrecht de NZa  een boete van zeven ton betalen.

Buitenlandse psychiaters

0
135

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.