Ggz is Kafkaiaans dichtgetimmerd’

GGZ Westelijk Noord-Brabant dreigt problemen met de bank te krijgen als er niet snel een pragmatische oplossing komt voor de slepende discussie over de rechtmatigheid van oude declaraties. ‘We hebben integer gehandeld’, zegt bestuurder Patrick Knapen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Knapen_Patrick_450.jpg

Het gedoe rond de jaarrekeningen in de ggz begon allemaal in 2012. Toen kwam aan het licht dat bij Europsyche talloze cliënten werden geholpen door allerlei hulpverleners zonder ooit een psychiater te zien. De zorgverzekeraars keurden de facturen niet meer goed, waarna Europsyche failliet ging. In de rechtszaak tegen de zorgverzekeraars had Europsyche betoogd dat zijn werkwijze schering en inslag was in de ggz. Dat was aanleiding voor de Nederlandse Zorgautoriteit om de ggz nader onder de loep te nemen. Inderdaad vond de NZa vele onregelmatigheden. Zo moest ggz-instelling Altrecht de NZa  een boete van zeven ton betalen.

Buitenlandse psychiaters

0
169

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.