Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

GGZ Nederland en CCE pakken dwang en drang aan

Koepelorganisatie GGZ Nederland en het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE) gaan samenwerken om de toepassing van dwang- en drangmaatregelen bij patiënten in de psychiatrie met ernstig probleemgedrag terug te dringen. Rieneke de Wit, bestuurder CCE, en Paul van Rooij, directeur GGZ Nederland, hebben een verklaring ondertekend om de samenwerking te bekrachtigen.
GGZ Nederland en CCE pakken dwang en drang aan

Binnenkort gaat een samenwerkingsgroep voor de duur van een jaar aan de slag met vertegenwoordigers van het CCE en GGZ Nederland. Doel is de samenwerking tussen CCE en ggz-instellingen te versterken. De afgelopen jaren heeft GGZ Nederland haar leden ondersteund bij kwaliteitsprojecten ter vermindering van dwang- en drangmaatregelen. Door kennis, ervaring en goede praktijkvoorbeelden uit te wisselen, kan dwang en drang verder worden teruggedrongen. Daarbij gaan het CCE en GGZ Nederland gebruikmaken van elkaars netwerken en contacten. Een eerste initiatief van de samenwerking is het symposium ‘Niet opsluiten, maar aansluiten!’ dat GGZ Nederland en het CCE op 16 juni organiseren voor professionals in de ggz. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Samenwerking zorgorganisaties tegen dwang in ggz

‘Dwangopnames leiden tot tijdbommetjes’

‘Patiënt heeft baat bij drang of zelds dwang

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. alleen als de patiënt niet handelbaar is dan moeten jullie ingrijpen met dwang anders niet.en als men dan die ciënten helpen met onder toezicht dan kan alles weer geod komen,en toch denk ik dat jullie de crimininelen op moeten pakken met heel zwaar te straffen en niet een beetjelichte straf maar laten voelen van wat zij gedaan hebben de wereld staat daardoor helemaal op z’n kop,maar als de gewone man of vrouw iets doen dan zijn zij niet misen als zij dat gaan doen dan moet het naar mijn mening alles wel weer goed op z’n pootjes tercht komen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.