Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GGZ Noord- en Midden Limburg aan tafel met gemeente

GGZ Noord- en Midden-Limburg zit voortaan twee keer per jaar om tafel met de burgemeester en de wethouder voor zorg. Daarnaast sluit de ggz-instelling zich aan bij het Veiligheidshuis Venlo, een samenwerkingsverband tussen gemeente, politie, Openbaar Ministerie en jeugdzorg.

Deze afspraken zijn gemaakt in een gesprek tussen de gemeente en het bestuur van GGZ Noord- en Midden-Limburg. Dit gesprek vond plaats naar aanleiding van een brandstichting door een weggelopen cliënt van een gesloten afdeling. De burgemeester uitte toen felle kritiek op het handelen van de ggz-instelling.

Ggz-overleg

Door samen te werken hopen de deelnemende partijen de incidenten te voorkomen. In het Veiligheidshuis hebben de verschillende partijen wekelijks casusoverleg. In de halfjaarlijkse gesprekken tussen burgemeester, wethouder en ggz komen specifiek Venlose gevallen en ontwikkelingen aan de orde. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Geestelijke zorg Limburg gaat samenwerken

Ggz-franchise slaat vleugels uit naar Limburg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.