Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ggz-partijen maken toekomstplan met stevige hervormingen

Het Trimbos-instituut gaat met patiëntorganisaties, professionals, zorgbestuurders, zorgverzekeraars, gemeenten en het sociaal domein een toekomstplan maken voor hervorming van de ggz. ‘Iedereen weet dat het zo niet verder kan’, zegt bestuursvoorzitter Bert van der Hoek.
Bert van der Hoek
Foto: Trimbos-instituut

Van der Hoek: ‘Ongeveer 11.000 mensen

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Weer hervormingen, al sinds 2010 hervormen ggz instellingen elk jaar weer geheel of gedeeltelijk op welke regels en beleid de overheid en/of zorgverzekeraars nu weer bedacht hebben. En die krappe budgetten en hervormingen hebben GGZ zorgaanbieders gemaakt tot organisaties die naar binnen zijn gekeerd en niet of nauwelijks samenwerken om de cliënt/patiënt de best passende zorg te geven, als de cliënt/patiënt niet perfect past binnen het compleet doodgeprotocolleerd zorgaanbod schuiven ze het weer terug naar de huisarts en dwaalt de cliënt/patiënt weer rond in zorgland omdat er geen tijd en geld is om de cliënt/patiënt hier goed in te begeleiden. Dit is beschamend maar wel het gevolg van de hervormingen en budgetten van de afgelopen 10 jaar. Dus meer geld gaat hierbij zeker wél helpen en dan hebben we het over 1,5 tot 2 miljard euro meer voor de GGZ structureel erbij. Komt dit geld niet en moet het binnen de bestaande budgetten dan is het naar mijn mening verspilde moeite.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.