Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Ggz vol perverse prikkels’

De huidige structuur van de ggz staat bol van de weeffouten en perverse prikkels. Dat schrijft ggz-manager Felix Olthuis vandaag in het Financieele Dagblad. De burger heeft hierdoor veel te weinig te zeggen.
‘Ggz vol perverse prikkels’

Olthuis was in het verleden directeur bedrijfsvoering bij PsyQ en de Parnassia Bavo Groep en directeur bij i-psy Holding BV. Tegenwoordig runt hij de BV Mentalshare. In zijn ingezonden bericht noemt Olthuis tien perverse prikkels die “als muskusratten de toch al modderige dijk lek graven.”

Verijgevestigde behandelaars

Zo zouden vrijgevestigde behandelaren en nieuwe aanbieders onbegrensd kunnen omzetten en verdienen terwijl bestaande instellingen een beperkt budget hebben. Volgens Olthuis zouden cliënten door dit ongelijke speelveld het overzicht kwijtraken waar zij moeten aankloppen en “in arren moede de huisarts om raad vragen”. Othuis noemt verder nog de onderverdeling in verschillende lijnen en getrapte zorg als weeffouten. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

PwC: ‘Financiële opleving ggz is tijdelijk’

Eigen bijdrage tweedelijns ggz van de baan

Fianciering ggz frustreert e-health

Ggz-leden omarmen deal met zorgverzekeraars

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.