Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

GGZ WNB klautert uit financieel dal

Lotte Maas
GGZ Westelijk Noord-Brabant (GGZ WNB) heeft in 2011 een winst behaald van 5,9 miljoen euro. De organisatie herstelde met medewerking van ABN AMRO en de verzekeraars.
GGZ WNB klautert uit financieel dal

De organisatie is hiermee de negatieve cijfers van 2010 te boven gekomen. De ingezette koers van het reddingsplan Esperanza heeft zijn vruchten afgeworpen, aldus GGZ WNB.

Net aangetreden bestuursvoorzitter Erik Sloot: ‘Het fundament is afgelopen jaar duidelijk gelegd, maar er is nog veel te doen. Vanuit deze stevige bodem zijn we klaar om met netwerkpartners het gesprek aan te gaan over de nabije toekomst van de geestelijke gezondheid en het welzijn van de inwoners van West-Brabant.’

Positieve trend

De vermogenspositie van GGZ WNB is nog zwak. Eind 2011 was er sprake van een negatief eigen vermogen van 2,3 miljoen euro. Dit was echter een grote afname ten opzichte van 2010; toen was er nog sprake van een negatief eigen vermogen van 8,2 miljoen euro. Het eerste kwartaal van 2012 laat zien dat de positieve trend zich voortzet, ondanks een aantal ontwikkelingen binnen de zorgsector die kostenstijging in de hand werken.

Reorganisatie

In 2010 stopte ABN AMRO de lening aan de organisatie en moest er gereorganiseerd worden. Naar aanleiding daarvan werd het vijfjaren businessplan Esperanza geformuleerd. In april 2011 besloot de bank GGZ WNB een nieuwe kredietovereenkomst te verstrekken. Dankzij de positieve resultaten van het afgelopen jaar heeft de ABN AMRO de kredietfaciliteit met een jaar verlengd tot eind september 2013. Er wordt nog gesproken over de verstrekking op langere termijn.

(Zorgvisie – Lotte Maas | Foto: ANP)

Lees meer

ABN AMRO stelt toekomst GGZ WNB veilig

Bestuur GGZ WNB ziet af van collectief ontslag

Definitief ontslag voor 37 medewerkers GGZ WNB

1 REACTIE

  1. Prachtig, prachtig. Maar hoe kan het zo snel beter gaan. Het vorige bestuur en de Raad van Toezicht hebben er zo’n zwijnestal van gemaakt dat het alleen maar beter kan gaan met een adequate leiding? EN?/OF? is het huidige management en de RvT zo goed? Kan je zo gemakkelijk winst maken? Alle directies (sorry, CEO’s en raden van bestuur en raden van toezicht, alhoewel een vlag op de modderschuit blijft een vlag op de modderschuit) snel naar Bergen op Zoom moeilijkheden. Verzekeraars ook maar, dan is er meer toezicht op geldgesmijt door anderen dan in B o Zoom.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.